Aletaanpa alusta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Päivä 1

 

Yllätys yllätys, aamu alkaa huonovointisena ja pohdituttaa söinkö kermaviiliin tehtyä dippiä vielä keskiyön jälkeen..Ajantaju on kadonnut yön osalta, jäänyt jonnekin vanhan vuoden ja uuden sellaisen vaihtuessa. Jos, niin tehty mikä tehty, minkäpä sille enää mahtaa.

Jo ennen vuoden vaihdetta asiaa suunnitellessani tuumasin, että suhtaudun tähän hommaan kuitenkin realistisesti. Varmasti tulee suuhun pistettyä yhtä sun toista, minkä jälkeenpäin (ja ehkä jo sillä hetkellä) tajuaa eläinperäiseksi, mutta yritän olla ottamatta sellaisia tilanteita liian vakavasti. Itseään sen kummemmin ruoskimatta mutta kuitenkin tilanteen tiedostaen. Yrittäen oppia. Yrittäen pysyä siinä, mitä aionkin. Mahdollisimman vähän lipsumatta.

Aamupalalla ahdisti. Eilinen vuodenaaton aterian lohiterriini, juusto ja juustotäytteiset pepperonit himottivat Miehen vetäessä niitä vieressä. (Hitto, olisi pitänyt syödä se terriini kokonaan edellisenä päivänä!)..kiltisti natustin tofuani, sitä mitä siitä nyt yön jälkeen oli jäljellä. Ruisleipä maistui jotenkin kuivalta pelkän voin (siis levitteen) ja rehujen kanssa ja yritin lohduttautua ajatukseen, että kyllä tähän tottuu. Saakeli, enhän minä edes ikinä ennen ole mitään lohiterriinejä syönyt, kuinka nyt en muka pärjäisi ilman!? Ja juusto, siitäkin pidättäydyin pitkään ihan siitä syystä, että saattoi mennä koko paketti päivässä parissa, kun sen oli kotiin roudannut. Parempi oli jättää kaupan hyllylle.

Päivänä yksi ruokavalioni koostui ruisleivästä, margariinista (vegaaninen tietty), kurkusta, tomaatista, salaatista, pepperoneista(ei niistä juustotäytteisistä), marinoidusta tofusta, nuudeleista, ketsupista, rusinoista ja manteleista sekä teestä.

Suolaista himotti ja lueskelin nachopussin kylkeä darrahimoissani, mutta valitettavasti nachot olivat juustosellaisia, ja jouduin jättämään ne kaapinhyllylle. Päädyin siis nuudeleihin ja pepperoneihin.

Tosiaan, jo joulukuun lopulla oltiin varauduttu siihen, että tammikuu menee vegenä, joten vegelevite oli ostettu Miehenkin jääkaappiin. Edellisenä päivänä myös tofu, tietäähän sen, että nälättää ennen nukkumaanmenoa, kun on ollut vuotta vaihtamassa. Jo yöllä siis kiltisti leipää ja tofua.

Seuraavana päivänä tajusin liotelleeni liian vahvaksi hulahtanutta teetä tyhjäksi kaavitussa hunajapurkissa hieman makeutta siihen saadakseni..hetkinen!..? Vegaani ja hunaja, ei ihan toimiva yhtälö.. Pohdin asiaa ja tulin siihen tulokseen, että pointtina on kuitenkin olla syömättä mitään, missä itsessään on jotain eläintä. Eläinperäistä siis siinä mielessä. Enhän aio jättää villasukkia taikka nahkalaukkujanikaan käyttämättä kuun aikana..miksi hunajakaan olisi siis kiellettyjen listalla..? Eli mehiläisten tekemän hunajan voin syödä itse mehiläisen jätän syömättä. ..mikä nyt ei tosin aiemminkaan ole tuottanut sen suurempia vaikeuksia.

Hunajan ekologinen jalanjälki alkoi tosin mietityttämään, jos joku tietää jotain hunajasta ja sen ekologisuudesta ylipäänsä, niin voisin hyvinkin olla käännytettävissä myös sen suhteen. Vinkkejä otetaan siis vastaan ja kommentteja sekä kriittisiä ajatuksenpätkiä muutenkin.

-e