Päivä 2

Aamu meni taas ruisleivän ja rehujen voimalla. Tällä kertaa leipänä pakkasesta kaivettu Real ja makempi leipä meni mukavasti alas ilman juustoakin (toisen taas natustaessa sitä vieressä). No itsepähän päätökseni tein ja siinä pysyn.

Kipuileva kurkku innoitti keittolinjalle ja kauppareissun kautta keittelemään bataattia. En ole mikään aktiivinen ruuanlaittaja vaikka periaatteessa ruokaa tykkään laittaa, mutta lähinnä jos joku muukin sitä on syömässä. Nyt olen tässä aloitellut vuotta toisen nurkissa pyörien ja onneksi tapailemani Mies sattuu olemaan normaalia (kuinka korrekti ilmaisu:normaali/epänormaali..mutta sanottakoon, että verrattuna omiin henk koht kokemuksiini miehistä) kaksilahkeista avoimempi ruokavalion suhteen, eikä tofu, falafel tai edes bataattikeitto aiheuta hänellä minkäänlaista ahdistusta tai epäileviä katseita. Niinpä kokkasimme kyseistä keittoa kimpassa, bataatti, mustapippuria, GoGreen-ruokakermaa, keitinvettä ja aromisuolaa.

Aromisuola, hmh, muuta ei ollut ja koska olimme juuri käyneet kaupassa sekä koska olin toisen nurkissa ja koska..
seliseliseli..
purkin kyljessä luki mm. ”saattaa sisältää maitoa ja kananmunaa..” mutta laitoin sitä silti. Keitto oli hyvää ja suolapurkki puutoslistalle. Sen verran vielä puolustelen, että vaikea olisi suolaakaan ollut muilla mausteilla korvata sillä Mies on vasta muuttanut, eikä maustehylly pursuile erikoisempia yrttejä kun ei tosiaan edes sitä tavan suolaa ole tarjolla. Aromisuola ja mustapippuri ainoat vaihtoehdot ja koska en ollut yksin syömässä, niin toki tahdoin tehdä ruuasta sellaista, että se itse talon isännällekin maistuu.

Kauppareissu oli samalla apteekkireissu, kurkku ja kuumelääkkeitä, Miehelle lähinnä, itse kipaisin samalla b12-pilleripurkin –ainoa vitamiini, jota ei vegeruuasta saa. Ostin 30 pillerin purkin, okei, kuukaudessa ei varmaan kummempia puutostiloja ehtisi tulla, mutta eipä siitä varmaan haittaakaan ole varmistaa sen saantia.

Kaupasta mukaan myös soijajugurttia ja illalla herkuttelua jugurtti-mysli-kiivi-viinirypäleherkulla.

Kivaa.Tulipahan tehtyä (hyvää) bataattikeittoa, jota aiemmin olin syönyt vain äitin luona.  Nam!

Tiedän, että ruokavaliossani on paljon parantamisen varaa, niin ekologisesti kuin ravinto-opillisestikin. Ehkä tämä kuukausi toimii kummankin edellä mainitun osa-alueen puutteitten tiedostettavaksi tuovana ja mahdollisesti jopa jotain korjaavana ajanjaksona..
Katsotaan mihin suuntaan asiat lähtevät rullaamaan.

-e